HTML

Eszter Befőz

befozok@gmail.com

Utolsó kommentek

  • TetováltPók: Most csinálom épp MEGINT! A céklásat jó sűrűn, de a curry-set is elkészítettük már! Mindkettő iste... (2018.05.16. 12:01) savanyított tojás
  • Margó Lehota: Ez jo csak a fenn maradt almaval mit csinalsz? (2018.04.22. 12:02) almapektin step-by-step
  • nana69: Köszönöm az ötletet :) Most tettem be a fagyasztóba a zellert és a petrezselymet :) (2017.10.01. 14:17) petrezselyemzöld és társai télire
  • Prónai István: A körtealakú gyümölcs kínai birs (Pseudocydonia chinensis). (2017.01.28. 08:08) Karinshu
  • Itality: zöld v barna kardamomot használtál? (2016.06.13. 23:37) ginger ale
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • TetováltPók: Most csinálom épp MEGINT! A céklásat jó sűrűn, de a curry-set is elkészítettük már! Mindkettő iste... (2018.05.16. 12:01) savanyított tojás
  • Margó Lehota: Ez jo csak a fenn maradt almaval mit csinalsz? (2018.04.22. 12:02) almapektin step-by-step
  • nana69: Köszönöm az ötletet :) Most tettem be a fagyasztóba a zellert és a petrezselymet :) (2017.10.01. 14:17) petrezselyemzöld és társai télire
  • Prónai István: A körtealakú gyümölcs kínai birs (Pseudocydonia chinensis). (2017.01.28. 08:08) Karinshu
  • Itality: zöld v barna kardamomot használtál? (2016.06.13. 23:37) ginger ale

Címkék

1001éjszaka (1) áfonya (2) agar-agar (1) akác (1) akácvirág (1) alapkonyha (1) alkohol (4) állati (2) alma (6) almapektin (5) aratásikörte (1) arónia (1) babér (1) babérlevél (1) balaton (1) balzsamecet (1) barack (1) barnacukor (1) befőtt (7) befőzünk (1) bergamott (1) beszerez (6) birsalma (6) birsalmasajt (2) bodavirág (1) bodza (6) bodzabogyó (1) bodzavirág (1) bor (1) bors (3) borsmenta (1) buek (2) camembert (1) cékla (1) chili (6) chutney (3) citrom (41) citromfalevél (1) citromfű (5) citromhéj (10) citromlé (6) citromsav (5) coffee challenge (1) csakugy (1) család (1) cseresznye (1) csili (1) csillagánizs (2) csipkebogyó (1) csokoládé (3) cukkíni (1) cukorszirup (1) curd (2) curry (1) denusi (1) desszertasztal (1) diabetikus (1) dió (6) duplafenekű lábas (1) dzsem (10) dzsemfix (10) earlgrey (1) ecet (11) édesgyökér (1) eper (10) erdő (1) facebook (1) fagyasztás (2) fahéj (6) fail (2) feketeáfonya (3) feketeberkenye (1) feketebors (1) feketeribizli (2) felhívás (1) fenyőmag (1) fenyőrügy (1) ferber (1) finn (2) fokhagyma (7) füge (4) fűszer (2) gesztenye (1) giveaway (1) gomba (2) gránátalma (2) gyömbér (12) gyömbérpor (1) gyöngyhagyma (1) hagyma (3) halszósz (1) hamis (1) hárs (2) hársvirág (2) hollandia (1) homoktövis (2) horvátország (2) hús (1) hűtő (1) hűtős (2) ibolya (1) ikra (1) interjú (1) japán (1) japánbirs (1) játék (2) jujuba (1) kagyló (1) kakaó (1) kakukkfű (2) kandírozott (2) kapor (2) kapormag (2) karácsony (3) kardamom (9) karfiol (1) karob (2) kávé (1) kaviár (1) keményítő (1) kép (3) kep (15) kérdéses (1) kert (3) keserű (1) ketchup (2) kimchi (1) kimcsi (1) kínai kel (1) kirándulás (4) kökény (2) kókusz (2) kóla (1) kömény (1) konyak (2) könyv (2) korea (1) koreai (1) koriander (1) koriandermag (3) körte (3) kóstolás (1) kovászos (1) krém (3) kumquat (1) kurkuma (2) lazac (2) lekvár (28) levendula (3) leves (1) libamáj (1) libazsír (1) licsi (1) likőr (2) lime (4) málna (7) mandarin (1) mandula (1) mango (3) maracuja (1) marmalade (3) mazsola (3) medvehagyma (1) meggy (8) menta (3) meyer (1) méz (1) mézeskalács (1) mirabelle (2) morog (1) múlt (1) munka (1) mustár (2) mustármag (4) napraforgómag (1) narancs (8) narancshéj (2) narancsvirágvíz (1) nashikörte (1) naspolya (1) natúrbefőtt (2) nespresso (1) nyer (2) nyers (1) olajbogyó (2) olíva (2) oliva (1) olívaolaj (2) orgona (1) ősz (1) őszibarack (3) othello (1) otthon (3) őzláb (2) palacsinta (1) pandan (1) paprika (1) paradicsom (1) parmezán (1) pecorino (1) perilla (1) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) piccalilli (1) pinkgrapefruit (5) pirosáfonya (1) pirosribizli (2) piszke (3) pitypang (1) pomelo (1) por (1) rák (1) rebarbara (10) recept (3) rendelés (1) répa (2) retek (1) ringló (2) rómaikömény (1) rozé (1) rozmaring (3) rózsaszirom (1) rózsavíz (2) rum (3) saját (6) sajt (2) saláta (1) sárgabarack (5) sárgadinnye (1) sárkánygyümölcs (1) sashimi (1) savanyú (10) savanyúság (4) segítsüti (3) seville (1) shiso (1) (4) sonka (1) sörretek (1) sós (3) steak (2) step by step (6) sűrített (1) sütemény (6) sütőtök (1) szecsuáni bors (1) szeder (2) szegfűbors (2) szegfűszeg (8) szerecsendió (3) szilva (3) szirup (5) szójaszósz (1) szolgközl (1) szőlő (3) szörp (11) szörpfőző (1) szósz (1) szoveg (5) tárkony (1) tartósít (2) tea (1) tej (1) tejsavas (1) tejszín (1) tenger (1) tengerisün (1) tequila (1) terv (2) thaicitromfű (1) tojás (3) tökmag (1) tökmagolaj (1) töpörtyű (1) torma (1) törökmogyoró (1) uborka (5) újhagyma (2) ume (1) umeboshi (1) ünnep (1) upgrade (1) utaz (6) vad (1) vaj (2) vanília (8) vendégposzt (2) vérnarancs (1) verseny (1) virág (1) visszatekintő (1) vizesdunszt (1) vodka (2) vörösáfonya (2) vörösbor (1) vörösborecet (1) xilit (2) xukor (1) xylit (1) zellermag (1) zellerzöld (1) zölddió (1) zöldparadicsom (1) zselé (11) zsófi (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek:

TetováltPók 2018.05.16. 12:01:34

Most csinálom épp MEGINT!
A céklásat jó sűrűn, de a curry-set is elkészítettük már! Mindkettő isteni!
PS: az ecet-víy-z mennyiség nem egészen ok, mert azerintem a 4 tojáshoz kb 250ml-es főzet kell, annak kell az 5%-ának ecetnek lennie... de lehet, hogy csak én nem értem....

Bejegyzés: savanyított tojás

Margó Lehota 2018.04.22. 12:02:48

Ez jo csak a fenn maradt almaval mit csinalsz?

Bejegyzés: almapektin step-by-step

nana69 2017.10.01. 14:17:27

Köszönöm az ötletet :) Most tettem be a fagyasztóba a zellert és a petrezselymet :)

Bejegyzés: petrezselyemzöld és társai télire

Prónai István 2017.01.28. 08:08:15

A körtealakú gyümölcs kínai birs (Pseudocydonia chinensis).

Bejegyzés: Karinshu

Itality 2016.06.13. 23:37:16

zöld v barna kardamomot használtál?

Bejegyzés: ginger ale

ToporÉvi 2016.05.09. 07:54:46

Kedves Eszter!

Tavaly a recepted alapján főztem a kertben termő tömérdek mennyiségű citromfűből szörpöt és nekem nagy kedvencem lett. Most egy fazék akácvirág pihen a hűtőben a holnapi befőzéshez.
Annyi kérdésem lenne, hogy a citromfű mintájára, próbáltad-e már, hogy a hűtőből kivett levet nem szűröd le rögtön, hanem az akácvirágot is felforralod a lével? Az jutott eszembe, hogy talán még "akácosabb" íze lenne. :) Jövőre talán cukor helyett akácmézzel is kipróbálom...

Válaszodat előre is köszönöm!

Bejegyzés: akácvirág szörp

esernyősEvezős 2016.03.25. 13:11:49

Ez valami eszméletlenül jól néz ki - és biztosan jó is.
Ki fogom próbálni! :-)

(És egy komment sincs eddig? És én is csak most találom meg? Borzasztó! :-D )

Köszönöm!

Bejegyzés: savanyított tojás

_dina_ 2015.11.12. 20:44:42

Szia! Kalandos volt az ide út, de örülök, hogy itt vagyok. Ez a krém engem nagyon emlékeztet a kedvenc csokimra, a kapucínerre, szóval az biztos, hogy elkészül nálam. :) Köszi az ötletet! Üdv, Dina

Bejegyzés: kávés fehércsokis krém

gyogyszernelkul · cukorbaj.blog.hu 2015.07.08. 19:06:06

A kurkuma tényleg hasznos és egy kicsit pikáns ízt kölcsönöz minden ételnek
gyogynovenyek.info/gyogynovenyek-betegsegekre/cukorbetegseg/kurkuma/
Mindenki bátran használhatja

Bejegyzés: bread&butter uborka

Zoltánné DrBesenyei 2015.06.06. 14:57:46

Nagyon jó ötleteket kaptam. Köszönöm!

Bejegyzés: citromfűszörp

nennial 2015.04.19. 19:18:19

Szia Eszter!
Ezek szerint tudsz valami szuper kis nyaralóhelyet Korculán, amit akár ajánlanál is (hacsak nem szupertitkos... :)??

Bejegyzés: házi olajbogyó - végszó

Enci Czobor 2015.03.23. 21:38:26

Szia, bár nem mai a bejegyzés, talán válaszolsz nekem...miért jó,ha beletesszük a citrom magját is? Az nem keserű? Vagy gyakorlati a jelentősége? Válaszodat előre is köszönöm! :)

Bejegyzés: citrom marmalade hársvirággal

Pieta V · http://vinotalo.blogspot.fi/ 2014.10.07. 16:23:06

Köszi ezt az írást! Remek, nem is gondoltam, hogy ilyet is lehet, addig amig szóba nem hoztad. Vajon lehetne-e vele süríteni az olyan alma/rózsavirágos zselét? Az a kevés (amerikai) recept, amit találtam a neten, annyira édes, hogy meg nem tudnám enni. Tavasszal kísérleteztem vele egy kicsit (izé, nem egészen sikerült, a fiúk még mindig röhögnek rajtam).

Bejegyzés: almapektin step-by-step

Pieta V · http://vinotalo.blogspot.fi/ 2014.10.04. 10:10:55

El vagyok ajulva, hogy a karob tenyleg Europaban is nö! :O Gyönyörü fotok megint, és rengeteg informaciot sikerült belepreselned egy blogirasba. Thanks for sharing! :)

Bejegyzés: karob szirup

Eszter Befőz 2014.10.04. 09:11:21

a karobpor meg ugyanolyan változatosan felhasználható mint a kakaópor. Bármibe amibe amit amúgy kakaóval készítenél, tehető ez is, ráadásul a karobpor nem tartalmazza a kakaópor káros összetevőjét, a teobromint, ami hasonlít a koffeinhez, tehát nem izgató hatású. --- ezt bele is illesztettem a szövegbe.

Bejegyzés: karobpor

Eszter Befőz 2014.10.04. 09:08:21

Igen, erről már írtam, ez a Szentjánoskenyérfa termése. befozok.blog.hu/2011/10/11/karob_szirup Viszont téves az hogy ez lenne a szentjánoskenyérmag liszt, hiszen az egy sűrűsítő anyag amit a magok összedarálásával nyernek. A kakaópótlónak is használt anyag az a "magház" őrleménye.
Beletettem a régebbi posztom hivatkozását az elejére.

Bejegyzés: karobpor

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.10.04. 09:05:06

Azért érdemes megemlíteni szerintem, hogy a szentjánoskenyérfa terméséről van só. Pont ma készülök jó kis alfarroba sütiket enni Portugália déli részén (Algarve)! :)

Bejegyzés: karobpor

VegaLife 2014.10.04. 09:05:05

Nekem is van itthon egész karobom, de nem annyi, hogy port készítsek belőle. Mihez fogod felhasználni?
Gondolom, akkor azt is tudtad, hogy "szentjánoskenyérmag" a másik neve. :)
Tényleg érdekel, mit készítesz belőle.

Bejegyzés: karobpor