HTML

Eszter Befőz

befozok@gmail.com

Utolsó kommentek

  • TetováltPók: Most csinálom épp MEGINT! A céklásat jó sűrűn, de a curry-set is elkészítettük már! Mindkettő iste... (2018.05.16. 12:01) savanyított tojás
  • Margó Lehota: Ez jo csak a fenn maradt almaval mit csinalsz? (2018.04.22. 12:02) almapektin step-by-step
  • nana69: Köszönöm az ötletet :) Most tettem be a fagyasztóba a zellert és a petrezselymet :) (2017.10.01. 14:17) petrezselyemzöld és társai télire
  • Prónai István: A körtealakú gyümölcs kínai birs (Pseudocydonia chinensis). (2017.01.28. 08:08) Karinshu
  • Itality: zöld v barna kardamomot használtál? (2016.06.13. 23:37) ginger ale
  • Utolsó 20

Friss topikok

  • TetováltPók: Most csinálom épp MEGINT! A céklásat jó sűrűn, de a curry-set is elkészítettük már! Mindkettő iste... (2018.05.16. 12:01) savanyított tojás
  • Margó Lehota: Ez jo csak a fenn maradt almaval mit csinalsz? (2018.04.22. 12:02) almapektin step-by-step
  • nana69: Köszönöm az ötletet :) Most tettem be a fagyasztóba a zellert és a petrezselymet :) (2017.10.01. 14:17) petrezselyemzöld és társai télire
  • Prónai István: A körtealakú gyümölcs kínai birs (Pseudocydonia chinensis). (2017.01.28. 08:08) Karinshu
  • Itality: zöld v barna kardamomot használtál? (2016.06.13. 23:37) ginger ale

Címkék

1001éjszaka (1) áfonya (2) agar-agar (1) akác (1) akácvirág (1) alapkonyha (1) alkohol (4) állati (2) alma (6) almapektin (5) aratásikörte (1) arónia (1) babér (1) babérlevél (1) balaton (1) balzsamecet (1) barack (1) barnacukor (1) befőtt (7) befőzünk (1) bergamott (1) beszerez (6) birsalma (6) birsalmasajt (2) bodavirág (1) bodza (6) bodzabogyó (1) bodzavirág (1) bor (1) bors (3) borsmenta (1) buek (2) camembert (1) cékla (1) chili (6) chutney (3) citrom (41) citromfalevél (1) citromfű (5) citromhéj (10) citromlé (6) citromsav (5) coffee challenge (1) csakugy (1) család (1) cseresznye (1) csili (1) csillagánizs (2) csipkebogyó (1) csokoládé (3) cukkíni (1) cukorszirup (1) curd (2) curry (1) denusi (1) desszertasztal (1) diabetikus (1) dió (6) duplafenekű lábas (1) dzsem (10) dzsemfix (10) earlgrey (1) ecet (11) édesgyökér (1) eper (10) erdő (1) facebook (1) fagyasztás (2) fahéj (6) fail (2) feketeáfonya (3) feketeberkenye (1) feketebors (1) feketeribizli (2) felhívás (1) fenyőmag (1) fenyőrügy (1) ferber (1) finn (2) fokhagyma (7) füge (4) fűszer (2) gesztenye (1) giveaway (1) gomba (2) gránátalma (2) gyömbér (12) gyömbérpor (1) gyöngyhagyma (1) hagyma (3) halszósz (1) hamis (1) hárs (2) hársvirág (2) hollandia (1) homoktövis (2) horvátország (2) hús (1) hűtő (1) hűtős (2) ibolya (1) ikra (1) interjú (1) japán (1) japánbirs (1) játék (2) jujuba (1) kagyló (1) kakaó (1) kakukkfű (2) kandírozott (2) kapor (2) kapormag (2) karácsony (3) kardamom (9) karfiol (1) karob (2) kávé (1) kaviár (1) keményítő (1) kep (15) kép (3) kérdéses (1) kert (3) keserű (1) ketchup (2) kimchi (1) kimcsi (1) kínai kel (1) kirándulás (4) kökény (2) kókusz (2) kóla (1) kömény (1) konyak (2) könyv (2) korea (1) koreai (1) koriander (1) koriandermag (3) körte (3) kóstolás (1) kovászos (1) krém (3) kumquat (1) kurkuma (2) lazac (2) lekvár (28) levendula (3) leves (1) libamáj (1) libazsír (1) licsi (1) likőr (2) lime (4) málna (7) mandarin (1) mandula (1) mango (3) maracuja (1) marmalade (3) mazsola (3) medvehagyma (1) meggy (8) menta (3) meyer (1) méz (1) mézeskalács (1) mirabelle (2) morog (1) múlt (1) munka (1) mustár (2) mustármag (4) napraforgómag (1) narancs (8) narancshéj (2) narancsvirágvíz (1) nashikörte (1) naspolya (1) natúrbefőtt (2) nespresso (1) nyer (2) nyers (1) olajbogyó (2) olíva (2) oliva (1) olívaolaj (2) orgona (1) ősz (1) őszibarack (3) othello (1) otthon (3) őzláb (2) palacsinta (1) pandan (1) paprika (1) paradicsom (1) parmezán (1) pecorino (1) perilla (1) pesto (1) petrezselyem (2) pezsgő (1) piccalilli (1) pinkgrapefruit (5) pirosáfonya (1) pirosribizli (2) piszke (3) pitypang (1) pomelo (1) por (1) rák (1) rebarbara (10) recept (3) rendelés (1) répa (2) retek (1) ringló (2) rómaikömény (1) rozé (1) rozmaring (3) rózsaszirom (1) rózsavíz (2) rum (3) saját (6) sajt (2) saláta (1) sárgabarack (5) sárgadinnye (1) sárkánygyümölcs (1) sashimi (1) savanyú (10) savanyúság (4) segítsüti (3) seville (1) shiso (1) (4) sonka (1) sörretek (1) sós (3) steak (2) step by step (6) sűrített (1) sütemény (6) sütőtök (1) szecsuáni bors (1) szeder (2) szegfűbors (2) szegfűszeg (8) szerecsendió (3) szilva (3) szirup (5) szójaszósz (1) szolgközl (1) szőlő (3) szörp (11) szörpfőző (1) szósz (1) szoveg (5) tárkony (1) tartósít (2) tea (1) tej (1) tejsavas (1) tejszín (1) tenger (1) tengerisün (1) tequila (1) terv (2) thaicitromfű (1) tojás (3) tökmag (1) tökmagolaj (1) töpörtyű (1) torma (1) törökmogyoró (1) uborka (5) újhagyma (2) ume (1) umeboshi (1) ünnep (1) upgrade (1) utaz (6) vad (1) vaj (2) vanília (8) vendégposzt (2) vérnarancs (1) verseny (1) virág (1) visszatekintő (1) vizesdunszt (1) vodka (2) vörösáfonya (2) vörösbor (1) vörösborecet (1) xilit (2) xukor (1) xylit (1) zellermag (1) zellerzöld (1) zölddió (1) zöldparadicsom (1) zselé (11) zsófi (1) Címkefelhő

fűszeres ringló

2012.08.24. 09:16 Eszter Befőz

ismét Tüzes Tádé, ismét szüret. Ezúttal ringló volt több menetben, mert épp akkor jött a felhőszakadás (több menetben), úgyhogy hol a sátorponyva alatt álltam, hol a fáról szedtem a ringlót, és csurgott a nyakamba a víz. De aztán kisütött a lemenő nap és giccses aranyló fénybe vonta az egész kertet... Gondolom kárpótlásként. Mindenesetre lett egy ládával, zamatos, kerek ringló.

 

Hozzávalók:

2kg ringló

40dkg cukor

1 citrom reszelt héja és leve

1tk mézeskalács fűszerkeverék

 

Ha szerencsénk van, a ringló magvaváló, ekkor csak megmossuk, hibásakat kiválogatjuk, felezzük és magjait kidobjuk. Lábasba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Természetesen itt is érvényes hogy ha édes nagyon a gyümölcs, akkor csökkentjük a cukor mennyiségét és fordítva. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a levét és az 1tk mézeskalács fűszerkeveréket. A fűszerezés is ugyanúgy saját ízléshez igazítható persze.

Eleinte kis lángon főzzük, majd nagy lángra tekerünk és kívánt sűrűségűre főzzük. Vigyázzunk hogy ne égjen le, illetve magunkra is: ez a lekvár is hajlamos "köpködni".

Ha kész, sterilizált üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.

Illetve sütünk hozzá valami jó kis csokis sütit és befaljuk az egészet.

 

6 komment

Címkék: citrom fűszer lekvár mézeskalács ringló citromhéj

A bejegyzés trackback címe:

https://befozok.blog.hu/api/trackback/id/tr754928891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zazálea · http://www.zazalea.blogspot.com 2012.08.24. 17:15:22

fúdedurva.... ne fokozd már... :)

Ismeretlen_185014 2012.08.24. 17:40:25

:-D

Ismeretlen_17686 2012.08.25. 23:07:58

Basszus, ez milyen jól hangzik. Milyen íze lesz? Nem túl mézeskalács? El sem tudom képzelni.

Eszter Befőz · http://befozok.freeblog.hu/ 2012.08.26. 00:37:11

@isolde: nem mézeskalács, hanem inkább szilvásgombóc ,bár ez nem sok fűszer bele, úgyhogy inkább csak egy telt szilvalekvár, amiben érzed hogy van valami plusz, de elsőre nem is veszed észre. De érdemes mondjuk fél kiskanállal beletenni, jól átkeverni, kóstolni és eldönteni hogy jöhet-e még...

Főzniakarok 2012.08.30. 14:35:30

Szia! Az a csokis süti micsoda??? Nagyon gusztának néz ki a negyedik képen, leírnád a receptjét??, Előre is köszi!

Ismeretlen_185014 2012.08.31. 18:27:41

[Főzniakarok](#12695684) Szia! A recept nagyanyám háborús sütije, nagyon egyszerű az alap, kicsit turbóztam rajta. Alap: 1 ek zsír, 1 tojás, 1,5bögre cukor, 3 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, sok cukrozatlan holland kakaópor (hogy szép sötét legyen) és annyi tej hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. Ezt formába önteni, 220 fokon tűpróbáig sütni. Félbevágva baracklekvárral isteni. Turbózás: legalább 2 púpos evőkanál vaj (nem volt zsírom), kevés vanília és kis reszelt csoki a tésztába. Végén megszórtam kis áfonyával. és mikor kihűlt, megkentem a tetejét olvasztott csokival