azért nincs mostanában poszt, mert még mindig birsalmázok itthon. Tegnap hoztam be az utolsó adaggal, szóval lassan azért vége, de elég időigényes munka, mert csak 1 (nagy) lábassal tudok egyszerre csinálni, és csak 1 nagy tepsim van amiben ugye több napig szárad a kész zselé.
Háromféle variációt hoztam nektek most, az egyik sima aprószemű kristálycukorba forgatott birskockák, a másik citromsavval kevert cukor - nagyon nagy kedvencem a savanyú gumicukor, innen az ötlet -, persze külalakra nincs különbség az első kettő között; és nem utolsó sorban csokiba mártva. Mint a képek is bizonyítják, ez életem első csokoládés munkája: nem is leszek bonbonkészítő, nem nekem való, nem voltunk a csokival egy hullámhosszon (virágnyelven szólva).
Nézegettem hogy szinte mindegyik zselés szaloncukor (és gumicukor) zselatinnal készült, úgyhogy ez egy igazi, gyümölcsös alternatívája a bolti szaloncukornak.
Utolsó kommentek