.borsolany:
illetve én nem teszek ecetet a vízbe és nem ül ki a vizkő az üvegre. és locsolasra is tökéletesen ... (2024.07.17. 12:28)meggy natúrbefőtt
Mirwen:
@Pegazus11: nem próbáltam. Magot amazonról rendeltem (2023.11.29. 11:27)barack umeboshi
Mirwen:
@Atamagor: az áztatólé sóval telítetségének meghatározásához (2023.11.29. 11:26)házi olajbogyó
csasziga:
Elmondanád, miért kell bele a citrom magja is? Köszi (2023.05.03. 16:09)orgonalekvár
Zsuzsanna Vargáné Czifra:
Természeresen rakok el én is de zacskózva. Mosom, szárítom, aztán adagokra szedem, félbehajtom és ... (2021.07.03. 09:16)petrezselyemzöld télire
tegnap bükkben voltunk, bodzát kerestünk, de már nem találtunk igazán szépet
ellenben mezei virágoktól hemzseg a rét
aztán legalább egy adag citromfüvet hoztunk, és este betettem ázni
miért van az hogy itthon az összes üvegárura olyan matricát tesznek, ami LE-VA-KAR-HA-TAT-LAN?!
mint a reklámban: magashőfokú mosogatás és a matrica tart...
tegnap a vihar után kiautóztunk a pilisbe egy kis bodzaszüretre
Zsófi most inkább csigapásztorkodott végig
hát nem gyönyörű?!:
remek felhozatal volt csigákból így az eső után
B. zárt cipőben jött, úgyhogy ő be tudott menni az ilyen nyakig érő susnyásosba is
amúgy meg,…
Következő terveim: marokkói mentát tervezek venni, no meg kakukkfüvet. Ezenkívül vadászom még a piros bazsalikomot, és az almamentát is. Sőt, láttam még fahéj illatú bazsalikomot és ananászmentát is. Majd biztos kihagyom?!
ugye két napot volt a hűtőben, úgyhogy ma feldolgozásra került:
először is alaposan leszűrjük és átszűrjük:
ilyen szép a sima bodzás lé: (ez itt öt liter)
majd feltesszük főni a hozzávalókkal (cukor, citromsav). Eleinte ilyen opálos:
de egy idő múlva szépen kiforrja…
Utolsó kommentek