.borsolany:
illetve én nem teszek ecetet a vízbe és nem ül ki a vizkő az üvegre. és locsolasra is tökéletesen ... (2024.07.17. 12:28)meggy natúrbefőtt
Mirwen:
@Pegazus11: nem próbáltam. Magot amazonról rendeltem (2023.11.29. 11:27)barack umeboshi
Mirwen:
@Atamagor: az áztatólé sóval telítetségének meghatározásához (2023.11.29. 11:26)házi olajbogyó
csasziga:
Elmondanád, miért kell bele a citrom magja is? Köszi (2023.05.03. 16:09)orgonalekvár
Zsuzsanna Vargáné Czifra:
Természeresen rakok el én is de zacskózva. Mosom, szárítom, aztán adagokra szedem, félbehajtom és ... (2021.07.03. 09:16)petrezselyemzöld télire
egy utolsó adagot kaptam apósomtól, már jó érett, majdnem fekete meggy. Ezt egy négy órás lassú főzéssel, hagyományos, gyümölcsdarabos lekvárnak szántam.
a végén öntöttem bele fehér rumot, és így kerek.
nagyon foglalkoztatott a teljesen átlátszó zselé gondolata, úgyhogy kénytelen voltam kipróbálni, jelen esetben egy hatalmas adag málnával.
egy napig csöpögtettem, szűrtem, aztán felfőztem lekvár állagúra, majd a végén az üvegekbe dobtam egy-egy csillagánizst is.
Az…
régóta szemezek a zselékkel, hogy hogy kéne megcsinálni, meg miből, és remeklehetőség volt az apósomtól kapott hatalmas kosár piszke,
amit felfőztem, majd átszűrtem (egy éjszakán át csöpögött át), aztán hozzáadtam az apróra darabolt őszibarackot és úgy készítettem…
amióta szörpöt főzök, foglalkoztat a gyömbérszörp gondolata, hogy végre saját készítésűt is kóstoljak, hogy vajon milyen lesz ez így, GingerAle-en nevelkedve.
itt volt épp az ideje kipróbálni... Egy klassz fűszeres receptet találtam
...és szódával meg egy kis citrommal…
Utolsó kommentek