találtam egy ilyen receptet még tavasszal és azóta vártam hogy zöldüljön a bodzabogyó. Igen, abból készül.
Próbáltam az utolsó pillanatig várni hogy minél nagyobb bogyókat kapjak
a legjobbak a már piros száron lévő még zöld bogyók voltak
de ezeknek is egy-egy oldaluk már pirosodik
egy éjszakát sós vízben töltöttek. Meglepően kevés tányérból sok bogyó lesz, és meglepően nehezen lehet leszedni a bogyókat. inkább tolni kell a száráról mintsem húzni. Elég lassú meló.
aztán másnap fehérborecet és tárkonyág társaságában üvegekbe tettem
most meg várom hogy átjárja az ecet és a tárkony...
nagyon kíváncsi vagyok hogy milyen lesz, meg hogy hogy lehet felhasználni, mert elég ellentmondásos amiket olvastam. Egyfelől csak ennyi, máshol viszont írják hogy csak ízesíteni lehet vele, utána ki kell szedni az ételből. Megint máshol meg még azt is írják hogy mérgező a magja: hashajtó, ha nincs átfőzve. meglátjuk.
Utolsó kommentek