ultrakönnyű kategória, de annál tutibb. Amíg most szezonja van és olcsó és gyönyörű és friss, vegyünk sok petrezselymet. Mondjuk 10 csokorral legalább.
Válogassuk ki az esetleges nem túl szép leveleket és alaposan mossuk meg a többit. Majd egy tiszta konyharuhára terítsük szét megszáradni.
ez akár egy éjszakát is eltarthat, a lényeg hogy teljesen száradjon meg.
Ha megszáradt, akkor a szárait vágjuk le és dobjuk ki. Igazság szerint ezt is össze lehet apróra vágni és fel lehetne használni, de általában nálunk csak a levele fogy így fagyasztva. *
A leveleket aprítsuk össze és töltsük üvegbe. Jó szorosan pakolva a 10 csomag nekem röhögve belefért egy 7,2dl-s üvegbe
Zárjuk le, írjuk rá a tetejére hogy "Petrezselyem" és tegyük a mélyhűtőbe. (nálam még zellerlevél szokott ugyanígy fagyasztóba kerülni, ezért a pontosítás)
Már másnap így néz ki:
és kibontva pedig teljesen jégmentes, mert jó szárazon aprítottuk:
Így aztán egy evőkanállal bele lehet kaparni a kívánt mennyiséget egy-egy ételbe amikor szükség van rá. Egy ilyen üveg általában kitart egy telet nálunk.
Természetesen ugyanígy lehet zellerzöldet és kaprot is eltenni, szoktam is. Azért nem zacskóba, mert abban jegesedik és lisztté törik használat során illetve a zacskóban eltett zöldfűszerektől vagy a hűtő lesz kaporszagú, vagy a petrezselyem hűtőszagú...
*:(egy kis magyarázom a bizonyítványom rész: frissen egy egész csokor szokta szárastól a levesben végezni, én szeretem a szárát is, de a többiek körülöttem nem, illetve így minden máshoz is felhasználható, nem csak leveshez)
Utolsó kommentek