A Baldaszti's főzőversenyt hirdetett, amiben két kötelező alapanyag volt: CLOVIS vagy TAMARIS mustos mustár, és egy szabadon választott THIERCELIN fűszer. Ezek felhasználásával kellett készíteni egy ételt, és azt posztolni a facebook oldalukra. Utána meg a lájkokat kell(ene) szerezni OTT az oldalukon. (tehát az itteni lájkok nem számítanak, bár köszönöm azt is :)) (!!!technikai részletek: először "like" a Baldaszti's FB oldalán, utána "like" a képre.)
Gondoltam hogy stílszerűen egy chutneyt csinálok, ha már egyszer befőzős blog. Azon belül is mangó chutneyt szerettem volna csinálni, ha már az az alap ebből a pikáns mártásból; kissé csípősen a csilivel, édesen az aranymazsolával és vörös áfonyával, gyömbérrel, fűszerekkel, és az isteni mustos mustárral. A Thiercelin fűszerek közül meg az "Ezeregyéjszaka" nevűt választottam, ami szintén zseniálisan finom, összetett: (kömény, koriander, kurkuma, fahéj, gyömbér, szegfűszeg, rózsaszirom, tárkony, medvehagyma, vöröshagyma, babér, szerecsendió, zeller, só)
A mangó feldolgozás előtt és közben:
...és a hozzávalók egy része
másnapra kész lett maga a chutney is, gyönyörű benne a sok pici mustárgolyó.
és egy zárójeles kép a biztonság kedvéért, ahol a két kötelező elem volt fókuszban:
Utolsó kommentek