tavaly készítettem először, nagyon bejött, egész addig amíg le nem égettem az egész lábasnyit, de még azt is megettük mert még félig égetten is finom volt, de azért idén igyekeztem jobban odafigyelni: a sárgabarack nagyon nagyon szeret leégni.
először csak zöld fügét kaptam, aztán kicsit keveselltem, úgyhogy vettem hozzá még egy kevés feketét is. Hát nem gyönyörű??
Hozzávalók:
3kg füge
3kg sárgabarack
2kg cukor
2 rúd fahéj
1 citrom leve
Fügéket és a sárgabarackot negyedeltem, majd a cukorral együtt feltettem főni. Beleöntöttem a citromlevet és beletettem két rúd fahéjat-Lassú tűzön sokáig rotyogott. Ha nem akarjuk hogy túl darabos legyen, lehet kicsit botturmixolni. Igazából ennyi, és a végén ugye kiszedjük a fahéjrudakat és sterilizált üvegekbe töltjük majd dunsztoljuk.
Mi nagyon szeretjük, ezért a nagy adag, de természetesen lehet kevesebbet is készíteni, csak arányosan vissza kell számolni az alapanyagokat.
Nagyon finom sütitöltelék lekvár!
Utolsó kommentek