mivel még mindig van citrom idehaza és mert szombaton Zsófival pont szóba került, ő pedig azt az Ottolenghi féle receptet ajánlotta aminek a gyors változatát már elkészítette és szerette és átküldte a "lassút" is, én most azt készítettem el, illetve elkezdtem csak, ugye, egy kis módosítással.
Ez itt kérem a lusták marokkói citromja.
Hozzávalók:
6 db kezeletlen citrom
6 evőkanál nagyszemű só
2 ág rozmaring
4-6db szárított csili
citromlé (nekem 3 nagy citrom leve)
olívaolaj
A citromokat alaposan megmostam, majd átlósan egy nagy "X"-et vágtam bele úgy, hogy azért egyben maradjanak. Egy tál fölött kissé megnyomtam a belsejét, hogy kis hely keletkezzen a sónak, majd mindegyik citromba öntöttem egy evőkanálnyi nagyszemű sót és amennyire szorosan csak tudtam, beletömködtem az tiszta üvegbe.
A recept szerint itt egy hétig várni kéne, de én rögtön beletettem a rozmaring ágakat és a szárított csilit is, majd felöntöttem annyi citromlével hogy ellepje az egészet.
Lezártam és most várakozik egy hetet a konyhapulton, majd kicsit átnyomkodom az egésztet, és akkor ráöntök egy kis olívaolajat lezárásképp és hideg helyen tovább kell majd érlelni még legalább négy hetet.
Felhasználásra pedig itt van jó pár ötlet.
Utolsó kommentek