kissé megkésve, de azért posztolom, mert nagyon finom lett.
Hozzávalók:
350gr cseresznye (én kisszemű májusi cseresznyét használtam, de biztosan jó a késői fekete is)
1250gr eper
1 fél citrom leve (ha kicsi a citrom, mehet bele egy egész is)
500gr cukor
Az epret mostam, csumáztam, feleztem, majd a cukorral leszórva félretettem amíg megmostam, kimagoztam a cseresznyét. Amikor készen lett, lábasba tettem a cukrozott epret és a cseresznyét és a citromlevet és lassú tűzön feltettem főni. Eleinte sűrűn kavargattam amíg a cukor el nem olvadt (ha még nem olvadt volna el az epren) , utána már ritkábban, de odafigyelve kb 2-2,5 órát főztem amíg elég sűrűnek nem találtam. Mivel se a cseresznye, se az eper nem volt pürésítve, így finom, egész gyümölcsdarabos lekvárt kapunk, majdnem feketét.
Utolsó kommentek