Ugye a virágszörp készítéskor (bodza, akác, hárs, stb) mindig sok karikázott citrom marad az áztatáskor, ezeket sokszor napokig ettük, ittuk (recikláltuk limonádékba), de miért is ne lehetne lekvárrá főzni az amúgy is aromás karikákat?
Hozzávalók:
650g citrom az áztatóléből (kb 4 nagy citrom volt)
2l hársvirág lé
60dkg cukor
Tehát a szörpkészítéskor megmaradt karikázott citromokat negyedeltem és a magjaikat külön fűszertartóba tettem. A hársvirág léből lemértem 2 litert, hozzákevertem a negyedelt citromokat és a cukrot, majd beleakasztottam a citrommagokat is a fűszertokban és feltettem főni. Kis lángon lassan főztem, eleinte sűrűn kevergetve, amíg körülbelül a felére be nem sűrűsödött.
Sterilizált üvegekbe töltöttem és dunsztoltam.
Aranyló nyári virágos marmalád.
Utolsó kommentek