nem bírtam ki és vettem még öt kiló meggyet, hiszen meggybefőtt! na, ha valami, nálunk az fogy leginkább. Amikor feltettem a fűszeres eperlekvárt főni, nekiálltam, és kimagoztam, majd becukrozva állni hagytam a hűtőben egy napot, és másnap kezdtem neki az eltevésnek. (nehéz volt megállni nem megenni)
igaz, még sose csináltam meggyből befőttet még, de ezt is el kell valamikor kezdeni
ebből hat üveg lett (öt kilóból!), de ez el is fogy itthon szerintem.
Viszont a magokat is kifőztem, most száradnak:
már úgyis vettem annó egy meggymagpárnát, hát itt az alkalom, már akár varrni is tudnék egyet.
jaigen, a levéből meg maradt még, azt meg felfőztem egy üveg meggyszörpnek. Igazán maradék nélküli felhasználás volt... már csak szárral kellett volna kérni a meggyet, és a meggyszárból meg teát lehet főzni
Utolsó kommentek