Még múlt héten apuéknál leszakadt egy nagy ága az egyik barackfának a sok barack alatt, úgyhogy megkaptam az erről leszedett összes barackot, aminek a negyede még szinte teljesen zöld is volt. Ezek ilyen sose permetezett fák, úgyhogy nem éppen szépségdíjasok a barackok, ellenben szerintem rendes válogatás után a legfinomabbak.
Tehát adott volt ez a félig zöld adag, kiválogatva, felezve, magozva, nem hámozva hat kiló lett
feltettem fele cukorral, és négy órán át főztem. Röhej, de az összes zöld ellenére is gyönyörű sárga lett, és ugye ennyi idő alatt a héja is elfőtt. A nagyon sok főzési idő miatt kicsit megbarnult/karamellizálódott is, de ezeket úgyis itthoni felhasználásra gondoltam eltenni, nem hiszem hogy másnak csábító a pöttyös zöld barack :)
Utolsó kommentek