múltkor hozott férj egy kiló gyöngyhagymát a piacról, hogy ebből csináljak valamit.
találtam a könyvemben egy leírást az english pub-style onion-nál hogy hogyan készítik elő a hagymát eltevéshez, úgyhogy gondoltam bevetem azt, meg maradt egy fél liter kurkumás befőzőlevem a bread&butter uborkából, hát nehogy kárbavesszen, azt használtam fel a receptben írt helyett.
Tehát a hagymát egy napra sós vízbe áztatni, majd megpucolni, és új adag sós vízbe tenni, ott szobahőmérsékleten két napig áll, valamivel lenyomatékolva, és utána rá a kihűlt levet (itt ugye a másik levét tettem bele), bele a fűszereket, és kész.
Hűtőben tárolni legalább három hétig, utána ehető, és kb 6 hónapig tartható el a hűtőben.
ez egy üveg lett, ez marad itthonra kipróbálásra, ha beválik, csinálok nagyobb tételt is jövőre.
Utolsó kommentek