Készült otthon vadas, és akkor merült fel, hogy kéne áfonyalekvár, úgyhogy ezen ne múljon: csináltam
Viszont egy klassz amerikai palacsinta receptbe botlottam, leírom. Meg azt is hogy én hogy rontottam tovább
- 1 1/4 csésze liszt (160g)
- 1/2 teáskanál só (nagyobb csipet)
- 1 evőkanál sütőpor (10g)
- 1 1/4 teáskanál cukor (nekem ez úgy 150g volt... höhö)
- 1 tojás
- 1 csésze tej (235ml)
- 1/2 evőkanál olvasztott vaj (7g)
- 1/2 csésze áfonya (80g)
amikor készítettem, félreolvastam az eredeti receptet, és egy teljes csészényi cukrot tettem bele, sütéskor nehezen kezelhető lett, de igazi "pan cake" lett: sütinek tökéletes, főleg a savanykás áfonyával.
Összekeverni a száraz dolgokat, a tojást és a tejet külön tálban felverni, aztán összeönteni az egészet, bele az olvasztott vaj és óvatosan az áfonyák. Minimum egy órát hűtőben kell hogy álljon, akkor az igazi, de nekem ez két sütésre is elég volt és nem ártott neki az egész nap állás sem.
forró palacsintasütőbe önt egy negyed csészényi, azonnal levenni kis lángra, megvárni amíg a buborékok nem záródnak össze, megfordít, majd kivesz, ekkor újra nagy lángra csavar a gáz és elölről az egész újra.
érdemes csak annyit sütni amennyit azonnal megeszünk, mert frissen a legjobb, a tészta meg eláll a hűtőben.
majd megesz. mondjuk áfonyalekvárral.
Utolsó kommentek