mindig izgatott hogy mi lenne ha átszűrném a birsalmasajtot készítés közben, úgyhogy hétvégén nekiálltam.
A birsalmákról letisztítottam a külső szőrös részt, majd felkockáztam apróra héjastól, magházastól. Feltettem vízben főni, szétfőztem alaposan, a végén még egy kicsit bele is turmixoltam. Jelly bag-be tettem egy éjszakára. Másnap a kapott levet literenként 80dkg cukorral és átszűrt citromlével feltettem főni. Zselésedési pontig főztem, majd sütőpapíros tepsibe öntöttem száradni hagyni.
ilyen gyönyörű átlátszó birszselét kap az ember:
kis narancshéjjal a tetején:
csokival bevonva például tökéletes szaloncukor lenne
A sima birsalmasajthoz képest annyi a hátulütője hogy adott mennyiségű birsalmából feleannyi sajt/zselé lesz, de megéri!
Utolsó kommentek