az Othello szőlő nagy kedvencem, de ezt már ecseteltem az őszi vegyesnél, úgyhogy azonnal szedtem egy pár fürtöt még amikor megláttam ezt a hamis balzsamecet receptet Kamrapolcnál.
Hozzávalók:
othello szőlő (vagy bármi más kis fekete szemű megteszi)
vörösborecet
jófajta barnacukor
Gyakorlatilag annyi volt a teendő hogy fogtam egy nagyobb üveget, abba beletettem a megmosott, kiválogatott és lecsumázott szőlőt, felöntöttem vörösborecettel, kicsit megnyomkodtam a szőlőt és a konyhapulton hagytam egy hónapot.
Utána leöntöttem szűrőn keresztül az ecetet egy edénybe, és a szőlőt pedig a gyümölcspasszírozó közepes tárcsáján átpasszíroztam (ha nincs, jó a szűrő-kanál kombó is erre a célra), és a kapott masszát én átszűrtem kicsit, majd hozzáöntöttem az eredeti léhez és beletettem a cukrot. Nekem két liter lett ez a lé, ehhez 100 gramm cukor ment.
Feltesszük főni és addig főzzük amíg a kívánt sűrűségű nem lesz. Sterilizált üvegekbe töltjük és dunsztoljuk.
Vigyázzunk, mert rettentő rosszul lehet lenni a forró ecetszagtól.
Másnap (mikor már elfelejtjük az előző napot) meg veszünk egy salátát, rácsöpögtetjük és örülünk magunknak kicsit, meg hogy csak egy éjszaka volt, és nem 12 év...
Utolsó kommentek