Nos lekvár ügyében viszont azthiszem az lesz a legjobb ha azt főzöm be ami épp akad, és jó.
Pl. most epres rebarbara dzsemet szeretnék, meg meggyet. Meg ki szeretnénk próbálni B-vel azt a receptet amelyik végén isteni alkoholos meggybefőtt szerű lesz, bár azzal az a gond, hogy ott három hónap az érési idő, az meg hát... nos kicsit hosszú idő, tárolni meg nem tudok.
Lehet hogy meggyből fogok majd diétásat is csinálni, mondjuk xilittel, vagy fruktózzal, de még nem biztos.
aztán szeretnék még ribizli dzsemet is, de félek hogy lassan lekések róla
a további fűszernövények szörppé való felfőzését kb két hét múlva tervezem kezdeni, most egy kis dzsembefőzés kell, mert szeretném legalább két hétig visszakapni a hűtőt. meg aztán a nagylábasom is foglalt, a diókkal van tele.
(mondjuk egy (két) adag hársot még kéne szedni. Már virágzik a kislevelű hárs is.)
Utolsó kommentek