Hozzávalók:
1,5kg feketeszeder
1,5kg ringló
30+30dkg xukor (nyírfacukor)
1 citrom leve
A ringló ha nem magvaváló, akkor külön kell főzni: a megmosott és válogatott ringlót összevágtam kívülről cikkelyekbe, nem kell hogy szétessen, csak így gyorsabban fő. Így ahogy van, betettem a nyírfacukorral egy lábasba és kis hőfokon elkezdtem főzni. Ahogy fő, lassan szinte leolvad a húsa a magról, míg a végén ott a gyönyörű színű lekvárunk magokkal amiket csak ki kell halászni egy szűrőkanál segítségével.
Közben a szedret is lábasba teszem és a nyírfacukorral meg a citromlével elkezdem főzni lassú tűzön, majd ha kész a ringló (maghalászás után), hozzáadom.
Együtt addig főzöm amíg a kívánt sűrűséget el nem érem, majd sterilizált üvegekbe töltöm és dunsztolom.
Roppant édes volt a szedrem és savanykás a ringlóm. Szeder magos és gyümölcsdarabos is, a ringló teljesen homogén. Nagyon jól összeillenek.
Főleg egy pohár jéghideg görögjoghurt tetejére kanalazva, pár szem szederrel... és mivel nyírfacukorral készült, még kevesebb bűntudattal. szmájli.
------------
Egy kis reklám: a BioBolt e-tar bannerét láthatjátok a jobb oldali sávban. Ők forgalmazzák a nyírfacukrot, amivel például ez a lekvár is készült. Ha náluk vásároltok, akkor a "befoz12" kóddal 10% kedvezményt kaptok.
Utolsó kommentek