Áfonya. Fekete és piros, a képen pont 3 kiló és 0.3kg. Semmi flanc, csak egy kis folyékonyabbra hagyott lekvár.
Hozzávalók:
Áfonya.
Cukor
Citrom leve
Amennyi áfonyánk van (mindegy milyen arányban vannak, ahogy sikerül szerezni), azt megmossuk, alaposan átválogatjuk, ha van, kicsi csumákat leszedegetjük, majd kilónként 30 deka cukorral feltesszük főni. Beleöntjük még a citrom levét. Kilónként egy citrom levét. de függ attól is hogy mennyire édes/savanyú az áfonyánk. Ha savanyú, természetesen kevesebbet, mondjuk kilónként fél citrom levét.
Aztán addig főzzük, amíg a kívánt állagot el nem érjük, és sterilizált üvegekbe töltjük.
Kicsit levesebbre hagytam és nem turmixoltam, így bogyós maradt, ami külön jól néz ki, aztán mehet grillezett camembert mellé például.
Utolsó kommentek